Vedtekter

VEDTEKTER FOR KNIVEÅSEN VELFORENING


Kniveåsen velforening stiftet 01.07.2006.

Vedtektene er første gang vedtatt på stiftelsesmøte den 01.07.2006, og senere oppdatert og vedtatt i årsmøte den 16.06.2021. og 20.04.2023.

§ 1. Navn

1.1 Foreningens navn er” KNIVEÅSEN VELFORENING”

§ 2. Formål og virkemidler

2.1 Kniveåsen velforenings formål skal være å ivareta vedlikehold av fellesarealer og gjennomføre tiltak av felles trivselsmessig karakter.

2.2 Foreningen er partipolitisk uavhengig.

2.3 Foreningens styre skal samarbeide med andre foreninger eller institusjoner i saker av felles interesse.

2.4 Foreningen skal ivareta stedets interesser som hørings- og interesseorgan ovenfor kommunen og andre offentlige instanser.

2.5 Foreningen skal søke og ivareta natur- og miljøvernhensyn i foreningens virkeområde og i den daglige driften.

2.6 Velforeningen skal være medlem i en fellesorganisasjon, pt «Vellenes Fellesorganisasjon».

§ 3. Velforeningens geografiske område

3.1 Velforeningen favner om boligfeltet i Ryums vei og Einar Haflans vei.

3.2 Velforeningen favner om fellesareal innbefattet felles lekeplasser i feltet.

3.3 Det er ikke tillatt å bygge/hensette faste installasjoner på velforeningens fellesareal. Dersom dette blir gjort, vil det bli fjernet på eiers regning hvis ikke eier selv har fjernet installasjonen innen rimelig tid etter varsel. Dette gjelder også installasjoner som allerede er tatt i bruk. Det er tillatt å bruke fellesarealene til rekreasjon, men det må ryddes etter bruk.

§ 4. Juridisk person

4.1 Foreningen er selveiende og frittstående juridisk person med upersonlig og begrenset ansvar for gjeld.

§ 5. Medlemskap

5.1 Hver husstand får ved kjøp av eiendom i Ryums vei og Einar Haflans vei automatisk pliktig medlemskap i velforeningen

5.2 Medlemmer som flytter ut av foreningens område strykes som medlem.

§ 6. Kontingenten

6.1 Årsmøtet fastsetter medlemskontingenten som skal innbetales til fastsatt frist. Forfalt medlemskontingent kan tvangsinndrives. Frist for utsendelse av kontingent 15.mai 30 dagers betalingsfrist.

6.2 Kontingenten løper fra overtakelse av eiendommen i inneværende halvår.

§ 7. Årsmøtet

7.1 Velforeningens øverste myndighet er årsmøtet (Generalforsamling). Ordinært årsmøte holdes hvert år, innen utgangen av april. Tid og sted bestemmes av styret og gjøres kjent med minst 4 ukers varsel. Skriftlig forslag må være sendt styret innen medio mars måned. Innkallingen skal angi de saker som skal behandles på årsmøtet, og skal være tilgjengelig for medlemmene minst en uke før årsmøtet. Årsmøtet kan bare fatte vedtak i de saker som er satt opp i innkallingen.

7.2 Alle medlemmer har adgang til årsmøtet. Årsmøtet er vedtaksført med det antall medlemmer som møter. Ingen husstand har mer enn en stemme, og stemmegivning kan ikke skje ved fullmakt.

7.3 Årsmøtet behandler:

 Årsmelding

 Revisorbekreftet regnskap

 Innkomne forslag

 Planer for kommende år og budsjett, herunder å fastsette kontingent.

 Valg av: Styrets Leder

 Valg av: Styrets 2 styremedlemmer

 Valg av: 2 Revisorer

 Valg av: Valgkomité på minst to gjerne tre medlemmer

7.4 Det velges dirigent til å lede årsmøtet og en referent. Årsmøtets beslutninger og dissenser som forlanges protokollert sendes samtlige medlemmer innen 14 dager etter årsmøtet.

7.5 Leder velges for ett år og styremedlemmer velges for 2 år av gangen. Valgkomiteens leder og medlemmer velges for 1 år. Samtlige kan gjenvelges.

7.6 Ingen kan ha samme styreverv i mer enn 6 år av gangen.

7.7 Stemmegivning på årsmøtet For at et vedtak skal være gyldig skal det være truffet med alminnelig flertall (over 50%) av de avgitte stemmer. Blanke stemmer ansees som ikke avgitt. Valg foregår skriftlig når det foreligger mer enn ett forslag. Bare foreslåtte kandidater kan føres opp på stemmeseddelen. Skal flere velges ved samme stemmegivning, må stemmeseddelen inneholde det antall forskjellige kandidater som skal velges ved vedkommende avstemming. Stemmesedler som er blanke, ellers som inneholder ikke foreslåtte kandidater eller annet antall kandidater som det skal velges, teller ikke og stemmene skal ansees som ikke avgitt.

7.8 Revisorene og valgkomitéen rapporterer direkte til årsmøtet.

§ 8 Ekstraordinært årsmøte

8.1 Ekstraordinært årsmøte skal avholdes når styret finner det nødvendig eller når minst 10% av medlemmene kommer med skriftlig krav om det. Innkalling og avvikling følger samme prosedyre som ved ordinært årsmøte Jfr. § 7. Innkallingsfristen er minst 14 dager.

§ 9. Medlemsmøter

9.1 Medlemsmøter avholdes når styret finner det nødvendig og skal bekjentgjøres minst 8 dager forut.

9.2 I viktige prinsipielle saker som vedrører medlemmene, skal medlemsmøte være høringsorgan for styret i velforeningen. Et medlemsmøte kan med alminnelig flertall vedta at det skal avholdes nyvalg. Slikt valg finner sted på et nytt medlemsmøte. Nyvalget har virkning bare til utløp av den ordinære valgperioden. Medlemsmøte skal holdes når minst 10% av medlemmene krever det.

§ 10 Velforeningens ledelse

10.1 Velforeningen ledes av et styre som er foreningens øverste myndighet mellom årsmøtene. Styret konstituerer seg selv.

10.2 Styret skal: Iverksette årsmøtet og utføre vedtak og bestemmelser. Stå for foreningens daglige ledelse og ivareta medlemmenes interesser ovenfor andre instanser. Forvalte velforeningens eiendeler/eiendom, herunder føre kontroll med foreningens økonomi. Etter behov oppnevne komitéer eller personer til å løse spesielle oppgaver. Etter beste evne søke og oppfylle foreningens formål etter gjeldende vedtekter. Representere foreningen utad.

10.3 Styret holder møte når lederen eller flertallet av styremedlemmene forlanger det.

10.4 Alle saker og all korrespondanse skal legges fram på styremøtet. Styrets vedtak skal protokolleres, likeså alle dissenser som forlanges protokollert.

10.5 Alle utbetalinger skal attesteres av to personer i styret der den ene skal være styrets Leder. Årsregnskapet attesteres leder og et medlem i fellesskap.

10.6 Styret er beslutningsdyktig når alle tre er deltagende, styreleder leder møter. Styrebeslutninger krever alminnelig flertall. Ved stemmelikhet har fungerende leder dobbeltstemme. Det styret ikke kommer til enighet om kan gjøres om til sak for neste generalforsamling.

§ 11 Vedtektsendringer

11.1 Vedtektsendringer krever 2/3 flertall av avgitte stemmer og må vedtas på ordinært eller ekstraordinært årsmøte. Endringen trer i kraft umiddelbart.

§ 12 Oppløsning / Sammenslutning/ Deling av velforeningen.

12.1 Oppløsning av foreningen kan bare behandles på ordinært årsmøte. Blir oppløsningen vedtatt med 2/3 flertall, innkalles ekstraordinært årsmøte 3 mnd. senere. For at oppløsningen skal skje, må vedtaket gjentas med 2/3 flertall. Det kan velges et avviklingsstyre som skal sørge for avviklingen. Det ordinære styret kan velges som avviklingsstyre, og får stilling som avviklingsstyre om ikke annet valg foretas.

12.2 Foreningens formue skal etter oppløsning og gjeldsavlegging tilfalle det formål foreningen arbeider for å fremme. Ingen av medlemmene har krav på foreningens midler eller andel av disse.

12.3 Sammenslutning med andre foreninger eller deling av foreningen ansees ikke som oppløsning. Vedtak om sammenslutning/deling og nødvendig vedtektsendring i denne forbindelse treffes i samsvar med bestemmelsene om vedtektsendring Jfr. § 11. Styret skal i denne forbindelse utarbeide en plan for sammenslutning/deling som årsmøtet skal stemme over. Ved sammenslutning skal det innhentes samtykke fra foreningens kreditorer.

Hvem er Kniveåsen Velforening? Kniveåsen Velforening er for beboere i Ryums vei eller Einar Haflans vei. Vårt felles formål er å ivareta vedlikehold av fellesarealer og ellers gjennomføre tiltak av felles trivselsmessig karakter i nabolaget vårt.